Antalya ili Döşemealtı ilçesi sınırları içerisinde bulunan Güver Kanyonu, Toros Dağlarından gelen yüzey sularının karstik araziyi aşındırması ile 1 milyon yılda oluşmuştur. 115 m. yüksekliğinde yaklaşık 2 km. uzunluğunda olan Güver Kanyonu Döşemealtı platosu üzerinde yaklaşık 300 m. yükseklikte bulunmaktadır.

Güver Kanyonu içinden; Güver, Gürkavak ve Karaman Çayı geçmektedir. Antalya şehir merkezine yakın, ilginç doğal yapısı ve güzelliği ile Güver Kanyonu; Kızılçam, Ardıç, Pırnal Meşesi, Keçiboynuzu, Sakızağacı, Sandal ağacı ve Funda gibi bitki örtüsüyle kaplıdır.

Güver Kanyonu; Alageyik, Karaca, Dağ keçisi, Yaban domuzu, Tilki, Porsuk, Tavşan, Üveyik, Kartal, keklik ve doğan türü hayvan topluluklarının da yaşam alanıdır. Antik çağda Pamfilya ve Pisidya bölgelerinde önemli bir yaşam alanına sahip olan dünyada en saf yabani alageyiklerin bulunduğu tek yer Antalya olmuştur. Yöre halkı tarafından Benekli geyik adı da verilen alageyiklerin bir bölümü, Roma İmparatorluk Çağında toplanarak Avrupa’ya götürülmüştür.

Ziyaret Tarihi:
7 Mayıs 2018

Adres:
Düzlerçamı, Döşemealtı/Antalya

Koordinatlar:
36.96031, 30.56529

Konum:

Fotoğraflar:

Güver Kanyonu
Güver Kanyonu
Güver Kanyonu
Güver Kanyonu
Güver Kanyonu
Güver Kanyonu
Güver Kanyonu
Güver Kanyonu

Yazar: Orhan Deniz KAPLAN

Antalya Kültür Mirası Projesi | info@denizkaplan.net

Bir cevap yazın:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top